De perfecte uitvalbasis

B&B Museumquarter is gevestigd in Amsterdam Zuid, de leukste buurt van Amsterdam met diverse winkels, wellness, musea, architectuur, stadsgroen, restaurants en cafés en op loopafstand van de metro.

Musea

Diverse musea op loopafstand

De naam zegt het al: onze B&B ligt op loopafstand van het Museumkwartier.

Je kunt kiezen tussen het, Rijksmuseum met de mooie beeldentuin, het Van Gogh Museum, Het Stedelijk Museum of het Moco, om er maar een paar te noemen.

Als je genoeg kunst hebt opgesnoven, is een bezoek aan het Koninklijk Concertgebouw, beroemd vanwege zijn prachtige akoestiek, de moeite waard.

Dagje winkelen

Chique winkels en hippe designer boetiekjes

Shopaholics kunnen zich uitleven in de P.C. Hooftstraat; de chicste winkelstraat van Nederland, met winkels van Dior, Prada en Chanel. Ook in de rest van de buurt- Van Baerlestraat, Cornelis Schuytstraat en Jacob Obrechtstraat- is het goed shoppen én people watching.

De andere kant uit, in De Pijp, wemelt van de hippe boetiekjes van jonge designers. Van sieraden, cadeautjes en tassen tot schoenen; het is onmogelijk om hier met lege handen te vertrekken. Na het shoppen kun je je voeten wat rust geven in een van de vele hotspots van de buurt: De Wasserette, Coffee & Coconuts, The Corner Bakery of de Scandinavian Embassy.

Stadsgroen

Lekker wandelen in het Vondelpark

Het Vondelpark is het meest populaire park van Amsterdam. De manier om het park te verkennen is een fiets te huren.

Het populaire stadspark is de ideale plek voor een picknick op het gras of een drankje op een terras onder de bomen, bij Vondel CS, het Blauwe Theehuis en de Vondeltuin.

In de zomer worden er in het Openluchttheater gratis concerten en theatervoorstellingen gegeven.

Wining & Dining

Eet- en drink gelegenheden te over

Of je nu vroeg wilt ontbijten, wil borrelen op het terras, of juist tot laat wil souperen, het kan hier allemaal. Voor de klassieke keuken ga je Brasserie Van Baerle, visrestaurant Bark (keuken open tot laat) en L’Entrecote et les Dames in de Van Baerlestraat. Of ga dineren bij Taiko met een cocktail toe bij Tunes, allebei in het Conservatorium Hotel.

Het terras van café Wildschut is groot en zonnig, dé ideale plek voor een biertje en bitterballen of schuif aan bij Restaurant Fidelio in de Beethovenstraat voor een salade op het (verwarmde) terras.

Wie zin heeft in een avondje uit gaat naar het bruisende Gerard Douplein, waar het allemaal draait om zien en gezien worden. Voor oesters en bubbels vlei je neer op het terras van visbar Brut de Mer en voor lichte Franse cuisine kom je bij Petit Caron van de Franse chef Alain Caron. Toch meer trek in een juicy burger? De Thrill Grill van tv-chef Robert Kranenborg is dé spot. Op de terrassen van café De Pilsvogel en het hippe Bar Mash is het ‘s zomers altijd een gezellige drukte.

Iets te vieren? Dineren met een ster kan bij restaurant Sinne op de Ceintuurbaan en bij Ciel Bleu in het Okura Hotel, allebei op een steenworp afstand.

Op iedere hoek van de straat

Eet- en drink gelegenheden te over.

Het terras van café Wildschut is groot en zonnig, dé ideale plek voor een biertje en bitterballen of schuif aan bij Venster 33 voor een GT en kleine gerechtjes om te mixen. Zin in een lekkere biefstuk, Café Loetje zit bij ons om de hoek.

Wie zin heeft in een avondje uit gaat naar het bruisende Gerard Douplein, waar het allemaal draait om zien en gezien worden.