Het Amsterdamse

Museumkwartier

Ons B&B is de perfecte uitvalbasis voor het bruisende Museumkwartier van Amsterdam. Op wandelafstand van het appartement bevinden zich o.a. het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.

Het Rijksmuseum

De nachtwacht op loopafstand

Het Rijksmuseum heeft een zeer uitgebreide collectie en biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Van Gogh Museum

Naast het Rijksmuseum staat het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd museum. Het museum bevat een verzameling van ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh, alsmede diens verzameling Japanse prenten.

Het Stedelijk Museum

Moderne kunst om de hoek

Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.

Naast de drie grote zijn er nog

diverse andere musea te bezoeken

Onder andere het Moco Museum voluit Modern Contemporary Museum Amsterdam, is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst. Maar ook de Hermitage, Scheepvaartmuseum, Amsterdam Museum, Joods Historisch Museum, Anne Frank Huis etc.